2014 m. sausio 27 d., pirmadienis

Gnocchi su Parmigiano ir baziliko padažu

Man labai patinka Gnocchi , tik vis neturiu kantrybės ir laiko juos gaminti , pagaliau prisiruošiau . Labai supaprastinti ir gan lietuviški , tai galima vadinti "virtiniais"  :) 

Reikia:
5 bulvių
apie 400 gr miltų (+/-)
1 kiaušinis
druska
gera sauja tarkuoto Džiugo ( nebūtinai )
 
Padažas:
saldžios grietinėlės
baziliko lapelių , špinatų šiek tiek 
sviesto , druskos ,pipirų
 
Eiga:
Išvirkite neluptas bulves. Atvėsinkite ir nulupkite. Gerai sutrinkite ar sugrūskite grūstuve.  Dėkite kiaušinį, druskos, miltų ir tarkuoto permezano.
Viską gerai išminkykite , ir gaminkite Gnocchi :) Galite daryti kaip "ežiukus" per tarką , arba kaip tik jums patogu .Dėkite į verdantį pasūdytą vandenį, labai atsargiai pamaišykite, kad nesuliptų. Kai virtinukai iškylą į paviršių dar virti apie 5 minutes . 
 
Padažą galite  gaminti savaip , aš labai paprastai jį dariau . Sukapojau bazilikų ir špinatų lapelius , pakepinau ant sviesto ir įpyliau grietinėlės , pagardinau prieskoniais . 
Tada padažą supyliau ant nukoštų Gnocchi , išmaišiau kad gerai pasiskirstytų ir užbėriau sūrio drožlių :) Labai skanu ...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą