2009 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis

Vištienos maltinukai su salieru ir mokryte



Reikės:

2 v. š. aliejaus
1 morka, smulkiai sukapota
1 saliero stiebas, smulkiai sukapotas
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
1 svogūno galva, smulkiai sukapota
500 g maltos vištienos
lydito sūrio
majonezo
2 kiaušinio baltymai
½ puodelio džiūvėsėlių
½ puodelio grietinės
1 v. š. sukapotų petražolių
druskos ir pipirų

Eiga:

Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti morkas, salierus, česnakus ir svogūnus. Pagardinti druska ir pipirais ir kepti ant vidutinės ugnies vis pamaišant, kol suminkštės (apie 10 min.). Ataušinti.
Dideliame dubenyje sumaišyti vištieną ir daržoves su likusiais ingredientais. Pagardinti druska bei pipirais ir masę gerai išminkyti. Išdėlioti paruoštą masę į keksiukų formelesskardą ,įkaitintoje orkaitėje 15 minučiu po folija,ir 15 be folijos trumpam išimti,patepti kukulius majonezu,uždėti po riekute sūrio ir dar 5 minutes pakepti,tiekti su ryžiais ir mėgimiamomis daržovėmis.Skanaus...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą