2009 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis

Vištienos vėrinukai su daržovėmis



Reikės:

Iešmukų medinių
500gr vištienos file
1 paprika raudona
2 morkos
majonezo
jogurtinio padažo
2 skiltelių česnako
Santa Maria vištienos prieskoniu,kvapniųjų pipirų ,druskytės
bulvių
Santa maria bulvių prieskonių
kiniško kopūsto
krapų

Eiga:

Pirmiausia pasimarinuoti vištienos file su majonezu,jogurtiniu padažu ir česnaku bei druskyte,pipiriuku ir vištienos prieskoniukais,file pjaustyti kūbeliais . Laikyti šaldytuve sumarinuota apie 2-3 valandas .
Iešmukus pamirkyti šiltame vandenuke prieš maunant mėsytę koki 15-20 minučiu.
Morkytes,bulvytes ir papirka apsivirti apie 15 minučiu ,kol apminkštės šiek tiek ,morks pjaustyti griežinukais ,bulves skiltelėmis ar kubeliais , paprika kvadratukais ,vandenuka kuriame viska virsime pasūdyti šiek tiek.
Skarda iškloti popieriumi kepimo ir imti iešmukus ,ant kuriu veriame : vištiena+morkyte+vištiena+paprika+vištiena+mor... (galite ir daugiau daržoviu mauti ,pvz: svogūno jei norisi aštriau,cukinijos ir t.t.t) suvertus iešmukus dėti i skarda be jokiu riebalų. Ir kepti 15 minučiu ,200 laipsniu temperatūrojoje,po folija viska pekti.
Buvlytes pamarinuoti jogurtiniame padažiuke su buvlių prieskoniais kol vėrinukai kepa ,po 15 minučiu atidengti folija nuo vėrinuku ir sudėlioti bulves ,ir dar viska skrudinti 15-20 minučių be folijos .
Garnyrui dariau kiniškų salotų ,susmulkinau šiaudeliais kiniška kopūsta,paprika raudona kubeliais labai smulkiais ,krapiukus susmulkinau ,idėjau šaukšta majonezo ir viska gerai išmaišiau (druskytės niekada nededu nes naudoju Helmaz majoneza,jo ir pakanka ,gera skoni suteikia nereikia jokių papildomų priekoniu )
Iškepus vėrinukam ir bulvytėms dėti viska i lėkštes ir skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą