2009 m. birželio 26 d., penktadienis

Braškinis desertas


(kažkaip nepamasčiau prieš darant ,bet labai šauniai atrodytų silikoninėse formelėse,gražiai išsiimtų,būtu kaip pyragėliai tokie kita kart taip ir darysiu )

Reikės:

braškinės želė pakučio
braškių pagal poreikį
250ml plakamos riebios grietinėlės
200ml grietinės (naudojau naminę 150ml skiedžiau su 50ml pieno)
citrinos rūgšties,cinamono,cukraus ,želatinos...
dar naudojau grietinėlės ir romo esenciją

Eiga:

Grietinėlę suplakiau su citrinos rūgštimi ,cukrumi ir grietinėlės esencija,dėjau 100ml giretinės ir viska išsukau ,tada sudėjau kapotą juodajį šokoladą,ir 1 v.š. želatinos.
Braškes sublenderiavau su 100ml grietinės,cukrumi,cinamonu ir romo esencija ,į masę pyliau 1 v.š. brinkintos - tirpintos želatinos .
Sluoksnius galima susloksniuoti keliomis eilėmis,.bet aš sluoksniavau tik kartą ,ant viršaus dėjau braškių ir užpyliau atvėsintą braškinę žele labai skanu isivazduoju būtu skanus tortas su tokiais pertepimais ...

4 komentarai:

  1. torčiukui manau būtų liux pertepimai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aga...as daug zele darau...man labai patinka apskritai...o tokie vaisiniai blenderiuoti zelatininiai skanestai apskritai niama.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi ir aš mėgstu ,man tai desertas kuris nėra kaloringas ,lengvai ruošiamas ,tokiu galiu ir dažniau pasilepinti (žele su įvairiais vaisiais turiu omenyje) o ir vaikas pamėgo :)))) prieš pora mėnesių įsigijau tupperware žiedą tai labai smagu su juo gaminti žele desertus :)))

    AtsakytiPanaikinti