2009 m. birželio 10 d., trečiadienis

Makaronų apkepas su vištiena ir grybais


Būna dienų,kai nežinai ko nori,atrodo mintys nelenda galvon,ir štai atsidarai šaldytuvą ir kas po ranką tą ir sudedame į savo patiekalą,o gavosi visai neblogai :)
Reikės:

500gr vištienos krūtinėlės
300gr makaronų
300gr sūrio
200gr pievagrybių
1 svogūno galvutė
svogūnų laiškų kuokštelis
krapų kuokštelis
puse puoduko majonezo
šaukštas pomidorų pastos
šaukštas grietinės
šiek tiek virinto vandenuko (puse ppuodelio)
vištienos prieskonių
pipirų,druskos,česnako 2 skiltelės
baziliko ir makaronų prieskonių

Eiga:

Makaronus išvirti sūdytame vandenuke.Kol jie verda pakepinti smulkintą krūtinėlę su vištienos prieskoniais .Atskirai kepinti pievagrybius,svogūną.Makaronus dėti i stiklinį inda ar skarda ,dėkite nevisus ,šiek tiek palikti kitam sluoksniui (4 dalį) .Juos pabarstome makaronų prieskoniais.Tada beriame kepintą vištieną,sluoksnį grybų su kepintų svogūnu,dar ant jų barstome smulkintų laiškų ,ir sudedame likusius makaronus,vėl juos pabarstome makaronų prieskoniais ir baziliku bei pipiru ir kapotu česnaku.Padarome plakinuką iš grietinės,pomidorų pastos ir vandenuko ,šį plaikinį pilti ant apkepo ir pašauti į orkaitę (220c) kepti 20-25 minučių . Išėmus užtepti sluoksnį majonezo ir dėti gausiai sūrio tarkuoto ir tada vėl patepti majinezu ,nestoru sloksniu. Vėl pašauname į orkaitę ,bet tik tol kol sūris išsilydo,prieš patiekiant pabarstome krapais ir laiškais bei baziliku .



Skanaus ....

2 komentarai:

  1. Sitas patiekalas atrodo labai skanus pagal maniski;)) liux

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man labai patiko :) nes paprastai ir tikrai skaniai gavosi .Kepiau jį kelis kartus ,ir į vidų kai įmaišai kokį 100gr sūrio dar skaniau , tai galima daryti taip kad su makaronų masę sumaišai 100gr sūrio o likusį 200gr ant viršaus ,jis gaunasi toks vientisesnis tada :)

    AtsakytiPanaikinti