2010 m. vasario 12 d., penktadienis

Naminės bandelės su dešrelėmis,krabais

Na va,išbandžiau močiutės receptuką ,ir nenusivyliau.Pagaliau susidraugavau su mieline tešla,ir atradau geriausią iš geriausių receptukų :)

Reikia:

200gr kepinių margarino
0,5l pieno
1 st. cukraus (arba mažiau)
1kg miltų
70-80gr mielių
30gr aliejaus

Aptepimui:

1 kiaušinis

Pabarstymui : sezamas

Įdaras:

dešrelės,krabų lazdelės

Į plastmasinį dubenėlį sudedame mieles trupintas, ant jų pilame pašildyto pienuko (drungo ,kūno temperatūros) ,tada šaukštą ar du cukraus , išmaišome iki vientisumo ir dedame kelis šaukštus miltų ,kad būtų tokia tiršta ,kaip grietinė košelė,ją pridengiame skepeta linine ir kildiname ,įstatę dubelėlį į šiltą vandens vonelę. Kol kyla mūsų masė tada pasikaitiname [ienuką su margarino kūbeliais,cukrumi ,pravėsiname ,kad būtų drungnas skystimas,neperkarštas,nes nekils tešla jei karštą supilsite.Po 20 minučių turėtų būti pakilusi 1-oji masė ,tada masę persidedame į kitą ,gilesnį dubenį ,ten pilame puse skystimo ir išplakame lengvai ,mūsų pirmąją maę su skystimu , na ir supilame likutį ,dedame miltus ,dalimis bus patogiau ,pirma 500gr ir nepamirštame duo pat metu aliejaus šliukštelti šiek tiek,pamaišome ir supilame likusius miltus,gerai išminkome ,kuo ilgiau tuo geriau žodžiu tiek kiek netingite ,kuo labiau išminkote tuo geriau kyla,tuo minkštesnės bandelės bus :)



Išmynkytą tešlą statome į dubenį ,apiberiame miltais ,nedaug ,tik vos,vos . Uždengiame skepeta ir statome į orkaitę (50c karščio) dureles paliekame praviras ,tešla ky;a apie 20 minučių ,poto ją “ užboksuojame” kaip aš sakau ir pakildiname dar kartą o tada jau formuojame bandutes ir kepame 180c karštyje su įvairiais įdariukais. Skanaus ir sėkmės brangiosios :)))



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą