2010 m. spalio 15 d., penktadienis

Silkė su namine morkų ,obuolių mišraine

Ruošiantis žiemai kasmet išbandai vis kažkokių naujų receptų , šiemet išbandžiau morkų miršainę su obuoliais ir svogūnais,labai patiko ,virsiu ir kitą met :) tinka prie silkės labai ir vieną valgyti labai skanu .
Reikia:
1kg morkų
0,5kg svogūnų
250gr obuolių
aliejaus, pomidorų padažo,druskos

Eiga:
Morkas nuskutame, sutarkuojame dedame į puodą. Svogūną pjaustome pusžiedžiais, dedame ant morkų ,pilame daugmaž 0,5st aliejaus ,ir uždengę dangti šutiname.kol suminkštėja .apie 40 minučių.Tada dedame sutarkuotus,luptus obuolius,dar šiek tiek pakaitiname,dedame pomidorų padažo 0,5-1 stiklinę,skonio reikals :) druskytės ir dar šiek tiek pakaitiname,dedame į iškaitintus slovikučius,dezinfekuojame dangtelius ,uždarome ir laikome šaldytuve,ar sklepe :)
O silkė paruošta labai paprastai tiesiog pirkau silkes su galvomis,nulupau,išėmiau kauliukus,tada supjausčiau stambiais gabaliukais,apibarsčiau ją muskatu,pipirais,smulkintais graikiškais riešutais ir užpyliau aliejumi. Uždariau sandariame indelyje ir palaikiau apie parą . Tiksliau iš vakaro paruošiau,kitai dienai pietums :) paprasta ir labai skanu. Skanaus ...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą