2010 m. spalio 15 d., penktadienis

Varškėtukai su jogurtu ir spanguolių sirupu

Vaikučiui dažnai verdu varškėtukus, vaikystėje pati juos mėgau ir dabar jų neatsisakau :)pusryčiams ar vakarienei tai labai puikus maistas. Juolab kad varškę dievinu ,iš jos mana viskas skanu :)
Reikia:
0,5kg varškės (naudoju naminę saldžios grietinėlės varškę,bet tinka betkokia)
1 pakelis vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
2-3 v.š. cukraus
na ir miltų apie 1 puodelis ar daugiau šiek tiek ,dar dedu pora šauktšų bulvių krakmolo ,tada jie būna tokie lyg guminiai šiek tiek ,tvirtesni :)

Eiga:
Varškę pertrinu blenderiu ,sudedu kiaušinius,vanilinį cukrų ir paprastą cukrų . Sudedu miltus,krakmolą ir minkau tešlą, ji limpa prie rankų ,tad pradžioje maišau šaukštu o paskui pasimiltavusi rankas pradedu minkyti su jomis.Tešla gaunasi tokia limpanti šiek tiek, nedėkite daug miltų bus neskanu,geriau jau tegul lipma prie rankų ,ir vis rankytes pamerkiame į vandenuką ir darome virtinukus arba pasimiltuojame rankas. O darau aš taip . Imu nedidelį gabalą tešlos, nu rankomis darau juostą apvalią,lyg "virvę" ir tada supjaustau , dedu į verdantį vandenį ir verdu apie 15-20 minučių. Valgome įvairiai ir su sviesto padažu,ir su jogurtu,uogienėmis , na tinka tikrai viskas :) Skanaus ...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą