300g fermentinio sūrio (recepte rašo ROKIŠKIO tokį ir vartojau)
250g sviesto (ėmiau saldžios grietinėlės DAVRO jis tinka labai )
1 ryšelis krapų
4 sk. česnako
3-4 vidutinio dydžio paprikas,skirtingų spalvų
duona
aliejus
Paprikas nuplauti ,nupjauti viršūnes (na tą dalį kur kotelis) išimti sėklas gražiai , išvalyti vidų ,išdžiovinti ir dėti įdarą ( smulkiai tarkuotą sūri su sviestu ir česnaku bei krapais cištrintą) tada suvynioti paprikas į folija ir dėti į šaldytuvą 2 valandoms . Pakepinti duoną ir plonais griežinukais pjaustytą papriką dėti ant duonytes ,gaunasi labai skanūs sumuštinukai . Aš dar duonytę ištryniau česnaku tai išviso pasaka .Skanaus ...
Išbandyta, skanu tik labai riebu.
AtsakytiPanaikintiTaip , sutinku :) Labai riebu . Labai senai gaminau bet norėčiau pabandyti su varške , ten kiek pamenu sviesto nesideda arba labai mažai dedasi , tai turėtų būti liesiau :)
AtsakytiPanaikintiIšbandžiau ir aš. Man raudonos paprikos gavosi skaniau nei geltonos, bet čia turbūt skonio reikalas. Daugiau visada darysiu tik su raudonomis. O gal galite pasidalinti tuo receptu su varške? Nes norėčiau išbandyt :)
AtsakytiPanaikintiTiesiog skonio reikaltas ! Man iį visų paprikų tai raudonos mylimiausios , geltona ir žalia naudoju kartais dėl spalvos :)
AtsakytiPanaikintiSu varške receptas toks pat tik vietoje sūrio gerai pertrinta varškė arba 150g varškės ir 150g sūrio :)