Šiuo metu pati pačiausia , skaniausia ir visokiausia :) Šią uogienę jau pernai skanavau ,bet ji buvo šiek tiek kitokia, šiais metais sugalvojau ją sutrinti kombainu (blenderiu) ir gavosi super , daug skanesnė ,vientisa :) bet galima ir netrinti jos , kaip kam labiau patinka. Skonis pasakiškas, net suprasti sunku ką čia valgai :) atrodo lyg persikai, lyg abrikosai .... Jaučiasi ir apelsinas, na žodžiu reikia išbandyti tada suprasite :)
Reikia:
3kg moliūgo (nulupto,nuvalyto ir supjaustyto kūbeliais)
1kg cukraus
4-5 apelsinai
2-3 citrinos
Eiga:
Moliūgą supjaustome kūbeliais, prieš tai jį nuvalę ir nulupę . Apipilame cukrumi , nutarkuojame apelsinų ir citrinų cedras (žieveles) ir supjaustome nuluptas citrinas bei apelsinus ,sudedame prie moliūgo ir paliekame nakčiai . Atsiranda sulčių kuriuose mes ir verdame uogienę . Vandens dapilti nereikia. Ilgai virti nereikia apie 30-40 minučių . Atvėsiname šiek tiek, sutriname kombainu , vėl viską į puodą ir užverdame, supyliojame į indelius ir nešame į rūsį žiemai :) Skanaus .
P.S : puikiai tinka prie varškės sūrio , prie blynų ,net prie vištienos :) kaip šaltas padažas, galima ir į įvairius gaminius kepant dėti , žodžiu visur tinka skanus dalykas :)
Nežinau, koks skonis, bet vaizdas labai gražus
AtsakytiPanaikintiLaaabai skanu , bent jau man :) tikrai verta pabandyti , skonis lyg persiko , abrikoso :)na tikrai įdomus .
AtsakytiPanaikintiSuper:). Labai skanu. Aciuuuuuu:)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi kad patiko, man ji superinė :)
AtsakytiPanaikintiTokia moliūgienę aš taip pat verdu, bet šiemet pabandžiau įdėti japoninės aivos, tai skonis ir kvapas gavosi dar nuostabesnis.
AtsakytiPanaikintiAR ŽIEVELES DĖTI Į MOLIŪGIENĘ
AtsakytiPanaikintitaip :) būtinai sakyčiau
AtsakytiPanaikintiSuper receptėlis! Mes jau tai ką vasaros pabaigoj buvau išvirus suvalgėm, šiandien vėl nusipirkau moliūgą turguje, todėl virsiu vėl. Daugiausia valgom su varške, labai skanu. Tai tikrai geriausias moliūgienės receptas!
AtsakytiPanaikintiGl padauginau moliugo, gavosi labai tirsta ir klampi, sunku net i stiklaini ikresti, gal greitai galit pagetbet ir pasakyt kaip butu galima istaisyt padeti?
AtsakytiPanaikintiSmagu kad netik man patinka :) kas paragauja nelabai supranta kad čia moliūgas :D
AtsakytiPanaikintiHm tiršta ? nežinau man taip nebuvo niekada , kaip tik gaunasi skystesnė tai pavirusi aš nupilu to skysčio ir tik tada blenderiuoju viską . O šiaip jei dar taip nutiktų tai sakyčiau pilti virinto vandenuko ir tiek ...
Aciu uz recepta, paprasta, skanu , saunu!
AtsakytiPanaikintisuperine uogiene, ragavau pas broliene, siandien pati virsiu:))))
AtsakytiPanaikintiper kartu :( matyt per dau pridejau citrinos zieves ...
AtsakytiPanaikintiMoliūgų nemėgstu, bet išsiviriau. NEPAKARTOJAMA ! Nebrangi ir tikrai skani citrusinė uogienė (moliūgus sutarkavus - džemas).
AtsakytiPanaikintiIš visos širdies Dėkoju
Tikrai labai skanu! Aciu uz recepta :)
AtsakytiPanaikintiAčiū!! Laaaabai skaniai gavosi! Labai džiaugiuos radus Jūsų blog'ą :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, ragavau uogienės, fantastinio skonio, tik klausimas - iš tokio kiekio produktų, kiek litrų uogienės išeina?
AtsakytiPanaikintiDėkui! Silvija
Nenaudojau blenderio, atsargiai maisiau, gavosi puikiai!
AtsakytiPanaikintiGardu!
Smagu kad daugumai patiko :) Šį receptą koregavau pati , orginaliame recepte nereikia sutrinti , turi gautis gabaliukai , bet man asmeniškai taip nepatiko. Taigi sutrynus gaunasi daug skaniau , Silvija ... net nepamenu kiek tos masės gaunasi iš 3kg moliūgo . Gal 5-6 puslitriniai indeliai .
AtsakytiPanaikintiskanu,bet siek tiek kartu...cia gal islavintam skoniui... :-P
AtsakytiPanaikintiTikrai ne kiekvienam ji patinka :) Ji pikantiška ....
AtsakytiPanaikintiliuks
Panaikintilabai skanu
AtsakytiPanaikintiDariau ir aš gavosi skani gal kiek per saldi bet kažkodėl labai tiršta ir vandens pyliau
AtsakytiPanaikintiŽinokite priklauso ir nuo moliūgo rūšies , tirštumą aš reguliuoju pati . Vienais metais gavosi liux , o kitais metais per skysta , tai dabar labai bijau padauginti vandens nes skysta man nepatiko (maišiau su obuoliene) .
Panaikintias irgi nemegstu zieveliu kartumo, taigi ju ir nededu, skonis ne blogesnis, svelna,us persiku - ananaso skonio anukai suvalge per kelias dienas
AtsakytiPanaikintiskanumelis!! labai patiko !
AtsakytiPanaikintiŠiandien viriau šią uogienę. NEREALIAI SKANI! SUPERINĖ! Rekomenduoju.
AtsakytiPanaikinti