2010 m. gruodžio 26 d., sekmadienis

Apelsininiai sausainiai

Atėjo šventės ,norėjosi nustebinti sūnelį ir iškepti gražių sausainėlių kuriuos galėtų neštis į darželį pas vaikus ir pavaišinti ne tik vaikus bet ir auklėtojas , taigi rinkau labai ilgai receptą ,tokį kuris patiktų vaikučiams . Virtuvės Fėjos bloge radau tą kuris man atrodė patraukliai ,na ir žinoma išbandžiau :) nenusivyliau , manau kepsime ne kartą . Orginalus receptas štai ČIA , o aš truputį jį pakeičiau bet labai nežymiai .


Reikės:
275 g. tikro sviesto
100g. kepinių margarino
3 kiaušinio trynių
1 kiaušinio
didelio apelsino cedros
ir pusės apelsino sulčių
šiek tiek vanilinio cukraus
1 stiklinė cukraus
500g., persijotų miltų
į puse tešlos dėjau kakavos miltelių (apie 2v.š.)
0,5 a.š.vyno akmens (juos galima pakeisti kepimo milteliais)
Dekoravimui : kakavinių spalvotų sagučių,juodo ir balto glajaus iš pakuotės , galima ir savo gaminti iš cukraus pudros arba ištirpinti šokoladą juodą-baltą ir įdėti šiek tiek sviestuko.

Eiga:
Sutarkuojame sviestą ir kepinių margariną bei apelsino cedrą, ištriname su cukrumi, įmušame kiaušinį ir kiaušinio trynius, išmaišome iki vientisos masės, sijojame miltus kartu su vyno akmenimi bei įspaudžiame apelsino sulčių, minkome tešlą, puse tešlos atskiriame suvyniojame į maistinę plėvelę įdedame į šaldytuvą valandai.
Kitą pusę sumaišome su kakavos milteliais ir išminkome, taip pat susukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą.
Išėmę palaikome kambario temperatūroje, kol tešla šiek tiek sušils, tada išminkome ir formuojame sausainius . Kepame 180c temperatūroje apie 30 minučių , atvėsintus dekoruojame .Sausainiai gaunasi labai saldūs, kvepai apelsinais ir tikrai vaikučiams patinka , o kvepia visi namai, pasijunta tikra šventė :)  Skanaus ...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą