2011 m. vasario 15 d., antradienis

Kiniška vištiena

Valentino dienos proga sugalvojau išbandyti senai slėptą receptą, na ir išdrįsau :) buvo nerealiai skanu , vadinasi verta buvo tiek laukti :D siūlau išbandyti , receptuką radau žurnale "JI"
Reikės:
0,5kg vištienos file
2v.š.sojų padažo
kiaušinis
3v.š.miltų
3v.š. krakmolo
sauja anakardžių riešutų
aliejaus
Padažui:
3sk.česnako
1a.š.tarkuoto imbiero
2 apelsinai
šaukštas krakmolo
3-4v.š. rudojo cukraus
5v.š. sojų padažo
3v.š. ryžių acto
ryšulėlis svogūnų laiškų 9 aš neturėjau ir nedėjau) .

Eiga:
Krūtinėlę supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.Išplakti kiaušinį dubenyje, sukresti vištieną, išmaisšyti, dėti miltųs,, krakmolo,sojų padažą , pilti šlakelį aliejaus.Jei vištiena sulipusi labai tai šiek tiek daugiau krakmolo pabarstyti , kadf būtų gabaliukai atskiri labiau .
Įkaitiname riebalus ir verdame vištieną kol pagelsta , dedame ant servetėlės nuvarvėti .

Gaminame padažą , gerai nuplauname apelsinus, nutarkuojame vieno apelsino žievelę , išspaudžiame sultis.Krakmolą ištirpinti 100ml vandens.Į keptuvę pilame šlakelį aliejaus paskrudiname kapotą česnaką  ir svogūnų laiškus , ar dar kepinau riešutus. Supilti apelsinų sultis, dedame tarkuotą imbierą ,apelsinų žieveles,  įmaišome cukrų , sojų padažą,  ir ryžių actą ,ir tada plonyte srovele supilame krakmolą .Pakaitiname viską ,dedame vištienos gabaliukus. Tiekiame su ryžiais :) Skanaus ...

4 komentarai:

  1. o koks tas padažiukas gaunasi? labai smalsu kaip sureaguoja česnakas su apelsinu? :)

    labai panašiai kepu ir aš tik mano padažas sojos su kariu, o vištienos "marinatas" be kiaušinio, tai namiškiai kerta labai įdomu kaip šis variantas patiktų

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip ,taip reikia mano patvirtinimo :) nes būna komentarų tokių kad oi,oi :) tai pasidariau tokį varijantą ir man labai jis tinka ....
    O dėl vištytės tai liux skonis, aš pati kai pagaminau galvoju :" aš tai tikrai nevalgysiu " :)))) o kai paragavau liux , labai jaučiasi apelsinai , mmmm .....

    AtsakytiPanaikinti