2013 m. spalio 6 d., sekmadienis

Marinuotos jūros gėrybės su pankoliu

Vasarą teko lankytis Šveicarijoje, ten pavaišino nuostabiomis salotomis , kurias bandau atkurti ir aš :)

Reikės :
mėgstamų jūros gėrybių pagal skonį ( aš sudėjau apie 0,5kg)
1 didelio pankolio
2 galvos raudono svogūnp
170ml laimo sulčių
80ml apelsinų sulčių 
250ml alyvuogių aliejaus (Extra Virgin)
125ml balto vyno acto
džiovinto arba šviežaus peletrūno lapelių
2 maži pikantiški pipiriukai
po 1a.š. druskos ir cukraus

Eiga:
Viskas labai paprasta ir greitai paruošiama . 
Pankolį ir svogūnus pjaustome pusžiedžiais .Sudedame virtas jūros gėrybes  į dubenį ant pjaustyto pankolio ir svogūnų ir ruošame marinatą . 
Sultis naudojame tik šviežiai spaustas , taigi išspaudžiame 170ml laimo sulčių , 80ml apelsinų sulčių , sumaišome , pilame 250ml alyvuogių aliejaus , 125ml balto vyno acto , dedame druskos, cukraus , sukapojame pipiriukus, susmulkiname peletrūną ir užpilame ant jūros gėrybių ir smulkintų pankolių.
Viską gerai išmaišome, ir sudedame į molinį indą ar tiesiog į stiklainėlius , sandariai uždarome, ir laikome šaldytuve 2 dienas .
Salotas būtina suvartoti per 5-6 dienas . Skanaus :) 

Valgome su skrudinta duona , Itališka duona , šviežiomis bandelėmis, ar kaip jums labiau patinka :)


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą