Man labai patinka Gnocchi , tik vis neturiu kantrybės ir laiko juos gaminti , pagaliau prisiruošiau . Labai supaprastinti ir gan lietuviški , tai galima vadinti "virtiniais" :)
Reikia:
5 bulvių
apie 400 gr miltų (+/-)
1 kiaušinis
druska
gera sauja tarkuoto Džiugo ( nebūtinai )
Padažas:
saldžios grietinėlės
baziliko lapelių , špinatų šiek tiek
sviesto , druskos ,pipirų
Eiga:
Išvirkite
neluptas bulves. Atvėsinkite ir nulupkite. Gerai
sutrinkite ar sugrūskite grūstuve. Dėkite kiaušinį, druskos, miltų ir tarkuoto permezano.
Viską gerai išminkykite , ir gaminkite Gnocchi :) Galite daryti kaip "ežiukus" per tarką , arba kaip tik jums patogu .Dėkite į
verdantį pasūdytą vandenį, labai atsargiai pamaišykite, kad nesuliptų. Kai virtinukai iškylą į
paviršių dar virti apie 5 minutes .
Padažą galite gaminti savaip , aš labai paprastai jį dariau . Sukapojau bazilikų ir špinatų lapelius , pakepinau ant sviesto ir įpyliau grietinėlės , pagardinau prieskoniais .
Tada padažą supyliau ant nukoštų Gnocchi , išmaišiau kad gerai pasiskirstytų ir užbėriau sūrio drožlių :) Labai skanu ...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą