Pasakiško skonio , kreminės varškės pyragas . Labai skanus , verta išbandyti :) uogas galite pasirinkti kokias tik mėgstate , arba pagal sezoną :) ( avietės , mėlynės ,persikai , abrikosai,slyvos ir t.t. )
Reikės :
Pagrindui :
100g sviesto
4 v.š. cukraus
1v.š. vanilio cukraus
1 kiaušinis
200g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Varškės masei :
apie 1kg varšės ( naudojau naminę saldžią varškę )
apie 50ml pieno
1 pakelis Dr.Ottker pudingo
2 kiaušiniai
šiek tiek cukraus (apie 2 valgomi šaukštai , cukrų galima koreguoti pagal skonį aš nededu daug , dar nepamirštikite kad pudingas eina tai jau to saldumo tikrai nereikia ) 1-2v.š. vanilinio cukraus, citrinos žievelės, pačios citrinos įspausti keleta lašų
ir mėgstamų uogų ( naudojau šilauoges )
Eiga :
Pirmiausia pasigaminame tešlą .
Išlydyti sviestą , suberti cukrų , vanilinš cukrų , įplakti kiaušinį .
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į sviesto,kiaušinių masę . Gerai išminkyti .
Tešlą palikti šaldytuve 30 minučių .
Gaminame varškės masę kol tešla šaldoma .
Į kombaino indą sudėti varškę, įmušti kiaušinius , suberti vanilinį cukrų , citrinos žieveles, lašelį citrinų sulčių ir sutrinti iki vientisos masės, Masė turi gautis kaip pertrinta varškė , vientisa ,kreminė .
Aš visada tokią masę gaminu su kombaino kokteiline :) labai puikiai susitrina . Aišku galima ir su blenderiu tai padaryti .
Į pertrintą masę dėti puse stiklinės uogų .
Paimame apvalią skardą , dugną išklojame sviestiniu popieriumi , o šonus patepame aliejumi ,kad neprikibtų tešla . Tada išlipdome iš tešlos dugną ir kraštelius , supilame varškės masę , pabarstome ant viršaus uogų ir kepame 170c temperatūroje apie 40 minučių , baigiant kepti padidiname iki 200c ir kepame dar 10 minučių :) Skanaus .
Pyragą būtina atvėsinti ir tik tada pjaustyti .
Šiek tiek cukraus, tai čia kiek? Skanus, purus pyragas, bet matyt to "šiek tiej cukraus" nepataikiau ir per mazai idejau
AtsakytiPanaikintiAš ir dėjau "šiek tiek" :) maždaug 2 valgomi šaukštai ,gal mažiau , nes dedasi pudingo milteliai ir realiai mano skoniui to cukraus net nereikia :) bet kas mėgsta saldžiau galbūt ir trūksta . Pataisysiu rcp
AtsakytiPanaikinti