2009 m. gegužės 29 d., penktadienis

Gaivus persikinis tortas



Biskvitui reikės:

1 skardinė kond.pieno
3 kiaušiniai
8 v.š. miltų (pyragams)
1 a.š. kepimo miltelių

Eiga:

Kond.pieną išsukame su 3 tryniais ,tada iberiame miltus sumaišytus su kepinių milteliais ,gerai išsukame ,ir sudedame atskirai plaktus baltymus,labai atsargiai įmaišome ... Formos dugna patepame riebalais , tik kraštu netepame,kad biskvitas galėtu laisvai kilti ,kraštū nerekomenduojama tepti.Kepame 40-45 minutes - 150c.temp.karščio orkaitėje.

Kremas:

800gr grietinės
180gr varškės liesos
pusės citrinos sultys
20gr želatinos
1 skardinė persikų puselių
cukraus pudrus pagal poreikį
1a.š.vanilės ekstrakto





Eiga:

Grietinę,itrinti su varške,kad neliktų gumuliukų,dėti pudrą,citrinos sultis,vanilę,persikus smulkintus ir želatina,trumpam padėti šaltai kad vos,vos imtų tirštėti .

Pertepimas:

Biskvita pjauti pusiau . Ant pirmojo pilti pertepimo mąsės ,uždėti kita biskvita ir vėl užpilti ,statyti šaltai.Kai bus sušalęs imtis puošybos.Aš pridėjau koncervuotų persikų puselių,vynuogių,citrinos ir viska apliejau egzotiško skonio vaisių žele .Ir idėjau i šaldytuva dar kelioms valandos.
Gavosi gaivus,su rūgštele,labai skanus tortukas . Toks savaitgalio kepinys prie gardžios arbatos :) Skanaus ...

15 komentarų:

  1. Skaniai atrodo ;) O pagal sudėtį matosi, kad turėtų būt skanus :) Ryt išbandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui :) man jis primena vasarą ,tikrai gaivus ir lengvas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. aciu labai,jau isbandytas tortciukas,superinis *

    AtsakytiPanaikinti
  4. kaledoms reiks bandyti

    AtsakytiPanaikinti
  5. labai skanus torciukas :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man ir jis patinka , lengvai gaminasi ir skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. O kondensuotas pienas tai tas sutirstintas?

    AtsakytiPanaikinti
  8. O Jus man sakykit kokia zelatina det, jau isbrinkinta, ar tokia kokia yra?:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. išbrinkinta žinoma, ir ištirpdyta , atvėsusia jau :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Išbandžiau šį receptuką, tik vietoj grietinės naudojau jogurtą. Pirmą dieną valgant, jautėsi nesustingęs pertepimas, sausas biskvitas. Bet sekančią dieną viskas buvo ok. Tad manau šiam tortukui reikia duoti laiko "susigyventi". Šiaip vertas dėmesio, gaiviai malonus.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Man visada tortai skanesni kai ilgiau pastovi šaldytuve :) Visada stengiuosi daryti 1-2 dienas prieš valgant . O jei nutinka taip kad reikia skubėti , tai biskvitą palaistai su sirupu ( damų likerio , įvairių sulčių, kavos ir t.t.t ) tada dar skaniau :) Beje jei naudojate jogurtą , tai visada daugiau želatinos dėkite, nes jogurtas sunkiai stingsta :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Noriu išbandyti tortuką, sakykit o į pertepimą visą skardinę persikų ir sudėti?

    AtsakytiPanaikinti