2009 m. birželio 5 d., penktadienis
Kirminėliai "Persikėlis"
Mielinė tešla:
500 g miltų
250 g pieno
30 g mielių
120 g cukraus
4 kiaušinių trynių
120 g margarino
3 g druskos
Vienos citrinos/apelsino žievelė
Vanilinio cukraus
kiaušinio
Įdaras:
1 didelė skardinė persikų puselių
Eiga:
Išsijoti miltus, padaryti duobutę. Pašildytą pieną sumaišyti su mielėm ir arbatiniu šaukšteliu cukraus. Ištirpinti. Gautą mišinį supilti į duobutę ir maišyti su krašte esančiai miltais kol taps grietinės tirštumo. Palikti 30 min.
Kiaušinių trynius išsukti su cukrum. Išlydyti margariną ir atvėsinti.
Kiaušinius ir margariną sudėti ant pakilusių mielių, užberti druskos ir išmaišyti tešlą. Sudėti žieveles ir vanilinį cukrų. Tešlą išminkyti.. Tešla kildinti 1 - 2 val.
Per ta laika pasiruošiame persikų skilteles,pjaustome nelabai storomis skiltelėmis ir pamerkiame i vandenuka šalta . Pakilus tešlai ,ją kočiojame i blyną ir pjaustome juostelėmis ,persikų puseles apsukame juiostelėmis ,tepame kiaušinio plakiniu ir barstome vaniliniu cukriuku (gali ir kristainiu cukriuku ) kepti 200C 30-45 min. Skanaus ....
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą