Ūkiškas, labai paprastas, naminis nekeptas tortas :) Jei gaminsite svečiams tada siūlyčiau viršutinį persikų sluoksnį sutvirtinti žele užpilu :)
Reikia:
1 pakelis Selga sausainių bet kokio mėgstamo skonio
80g sviesto
apie 50g maltų riešutų
2 indeliai Rikotos (apie 500g)
2 v.š. cukraus pudros
100g natūralaus jogurto
1 citrinos
2v.š. želatinos
vanilinio cukraus
1 skardinė persikų
Eiga:
Sumalame sausainius ir riešutus ir sumaišome su tirpintu sviestu . Masę dedame į skardą kurioje gaminsime tortą ( naudojau 26cm skersmens) , paskirstome trupinius vienodai ,išlyginame , paspaudžiame ir dedame į šaldytuvą .
Rikotą išsukame su cukraus pudra ,vaniliniu cukrumi, išspaudžiame citrinos sulčių ,supilame jogurtą ir gerai išsukame iki vientisos masės .
Nuo persikų nupilame skystį ir jame užmerkiame želatiną , kai išbrinksta pašildome vonelėje ir atvėsintą supilame į rikotos masę . Gautą įdarą pilame ant sausainių pado ir dedame į šaldytuvą nakčiai . puošiame persikais . Skanaus ...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą